+90 264 274 00 54
info@volkanpatent.com

FİKRİ VE SANAİ MÜLKİYET


ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ

Mühendislik bilimleri dahil, görsel ya da teknik anlamda yeni ürün oluşturmanın temeli olan endüstriyel tasarım, bugün şirketlerin rekabetçe üstün olmak için kullandıkları en önemli araçlardan biri. Fark yaratacak, estetik, yaratıcı, maddi getirisi yüksek endüstriyel tasarımların korunması, korunması için de öncelikle sahibi adına tescil edilmesi gerekir.
 
Endüstriyel tasarımların en temel dayanağı olan görsel yenilikler hayatımızın tüm alanlarında uygulanır. Bir giyimin görünümünü oluşturan konfeksiyon tasarımından ayakkabı tasarımına, halı deseninden otomobil tasarımına, süs eşyasından çanta tasarımına, mutfak eşyasından tıbbi aletlerin tasarımına kadar hemen hemen her sektörde görsel yenilikler yapılmaktadır.

Destek Patent, başvuru işlemlerinden hukuki süreç yönetimine, tasarım araştırma ve analizlerinden tasarımların ticari değere dönüştürülmesine kadar her aşamada, tasarımlarınızın takip ve korunmasında size tam bir hizmet zenginliği sunmaktadır.

Neden Tasarım Tescili?

Tüketiciler tarafından bilinen ve kullanılan tasarımların dışında, farklı dizayn edilen ürünlerin yeni ve özgün tasarımları, sahibine ticari olarak avantaj sağlar. Piyasada sahibi olan markaya rekabet üstünlüğü veren tasarımlar, taklidine imkan verildiği takdirde ise rekabette önemli dezavantaja neden olur. Firmalar rekabetin kötü etkilerinden korunmak için ve en önemlisi rekabette üstün olmak için görsel yenilikler de üretmeli ve bu yeniliklerini tasarım tescilleri ile koruma altına almalıdırlar.