+90 264 274 00 54
info@volkanpatent.com

ÜRÜN BELGELENDİRME


GOST – R BELGESİ

Rusya federasyonu iç piyasasında ve gümrüklerinde zorunlu olan bir kalite ( uygunluk ) belgesidir. Rusya’ya ihracatı yapılan ve iç piyasa da satılan ürünler için devlet görevlileri raflarda satılmakta olan ürünler için dahi bu belgenin varlığını sorgulayabilirler. CE ve TSE gibi ürün belgesi olan GOST R belgesi aynı zamanda fabrika üretim sistemini de incelemektedir. 

Firmanızın GOST R sertifika olması Rusya pazarına girmenizde öncelikli koşuldur. Müşteriniz olmasa bile hâlihazırda bir belgenizin olması Pazar araştırması aşamasında firmanızın elini güçlendiren bir sertifikadır. Firmanızın GOST R belgesi olması sayesinde ürünleriniz iç piyasada kaliteli mağaza ve marketlerde de sorunsuz bir şekilde satılabilecek. 

Belgeler “ Federal Teknik Düzenleme ve Metroloji Kurumu” nun yetki verdiği kuruluşlar tarafından verilmektedir. Bizimle sözleşme imzaladığınız takdirde Moskova’daki ofisimiz tarafından gerekli doküman çalışmaları ve başvurular yapılacaktır. Bazı durumlarda Rus uzmanlar üretim yerini görmek ve fabrikayı denetlemek isteyebilirler. Denetleme yapılan sertifikasyonlarda 30 – 45 gün civarında sürmektedir. Uzman denetimi gerekmeyen durumlarda ise 7 – 10 gün sürmektedir. 

GOST R sertifikası ihracatçının ihtiyacına göre 3 seçenek halindedir.

3 Yıllık GOST R Belgesi :
Bu belgeyi alabilmek için Rus alıcı zorunluluğu yoktur. Uzman ziyaretiyle veya uzman ziyareti olmadan da verilebilen belgelerdir. Bu belgeler sınırsız şekilde Rusya’ya 3 yıl boyunca sevkiyat yapmanızı sağlayacak belgelerdir. 

1 Yıllık GOST R Belgesi : 
Bu belgeyi alabilmek için Rus alıcı zorunluluğu yoktur. Uzman ziyaret gerektirmeyen 1 yıl için verilen bir sertifikadır. Seri üretim için verilen belgelerdir ve süresi dışında 3 yıllık belgelerle aynı işlevi görürler. 

Parti Bazında GOST R Belgesi :
Bu belgeyi alabilmek için Rus alıcı zorunluluğu vardır. Rus alıcı sizden sözleşme ile mal alıyor ve belli sayıda olan bu mallar belge ile satılabiliyor. Sertifika üzerinde üretim yeri, ithalatçı firma, ürünlerin GTİP numaraları, sözleşme tarih ve numarası bilgileri yer alıyor. Belge, Rus firması adına ve yalnızca 1 sefer için alınan belgelerdir. 

3 YILLIK GOST R BASVURU EVRAKLARI 
• Belge alınacak ürünleri içeren genel katalog.( İngilizce veya Rusça )
• Mevcut olan Belgeler varsa(TSE-ISO -CE) 
• Ürün Numunesi
• G.T.İ.P Gümrük istatistik pozisyon numaraları(her ürüne ait ) 
• Firmanın Ticaret Odası Faaliyet belgesi 
• Belgede yer alacak açık adres, faks ve telefonlar
• Ürün isimleri, tipleri veya modelleri, genel çalışan personel sayısı 
• Marka tescil belgeleri